کشتی کروز چیست و پرطرفدارترین مقصد آن ها کجاست؟

ممکن است بارها عبارت کشتی کروز (Cruise ship) را شنیده باشید یا آن را در متون مختلف، به ویژه در ارتباط با صنعت گردشگری دیده باشید. اما کشتی کروز چیست که امروزه میلیاردها دلار جهت ساخت آن هزینه می شود و مردم کشورهای مختلف را به سمت خود جذب می کند؟ این یک کشتی مسافربری شیک و تجملی است. در سفرهای تفریحی از آن استفاده می شود. در چنین سفرهای تفریحی مبدأ و مقصد فاصله چندان زیادی از هم ندارند. بنابراین، تفاوت مسافرت های تفریحی با کشتی کروز و مسافرت با کشتی های اقیانوس پیما که همه با ان آشنا هستند، در همین فاصله متفاوت مبدأ از مقصد و در نتیجه مدت زمان سفراست. مدت زمان سفر با کشتی های مسافرتی کروز از یک روز تا یک هفته متغیر است.
هر ساله بیش از 23 میلیون نفر با بیش از 300 کشتی در جهان سفر می کنند. بیشتر مسافران اطلاعاتی در مورد شهر کوچک و شناوری که بر آن سوار می شوند و دریا و اقیانوس ها را می پیمایند ندارند! در ادامه قصد داریم به سراغ کشتی های جذاب و هیجان انگیز به نام کشتی کروز برویم . اندکی در مورد ساخت این سازه های اعجاب آور مهندسی سخن بگوییم و به یکی از بزرگترین آن ها بیشتر بپردازیم.
بزرگترین سازنده کشتی کروز در جهان
شرکت کشتیسازی رویال کاراییبین در فرانسه، پیشگام و صاحب بزرگترین، مجللترین و جالبترین کشتیهای مسافربری و تفریحی امروزی است. کشتی سمفونی دریاها هم اکنون عنوان بزرگترین کشتی کروز جهان را به خود اختصاص داده است. طول آن 362 متر و عرض آن 65 است. کشتی سمفونی دریاها با 228 هزار تن وزن، گوی سبقت را به لحاظ بزرگی و عظمت از کشتی دیگری به نام کشتی هارمونی دریاها (با وزن حدود 227 هزار تن وزن) ربوده است. کشتی هارمونی دریاها و کشتی سمفونی دریاها دو کشتی از کلاس اوئیسیس هستند.
کشتی های کلاس اوئیسیس، یک کلاس جدید از کشتیهای غول پیکر از نوع کشتی کروز هستند که به لحاظ ابعاد و اندازه، هیچ کشتی مسافربری قدرت برابری با آن ها را ندارد. ساخت آنها یک اقدام عظیم و جسورانه در تاریخ بشر به حساب می آید. این کشتیها معمولا 6 موتوره هستند و مجموع خروجی آن برابر با نیروی 1200 ماشین مسابقهای است.
مقاصد پر طرفدار کشتی های کروز
ایالتهای فلوریدا، آلاسکا و کشور مکزیک سه مقصد پر طرفدار کشتی های کروز به شمار می روند. فلوریدا سالانه شاهد بیش از 6 میلیون نفر و آلاسکا پذیرای 3.5 میلیون بازدید کننده و گردشگر با "کشتی کروز" است. جالب اینجاست که علاوه بر کارکنان این نوع کشتیها، عدهای برای اقامت دائم بر روی سازه های شناور لوکس، هر سال نزدیک به 100 هزار دلار پرداخت می کنند و در حقیقت خانهای بر روی آب می خرند!
در سال 2009 با آغاز به کار بزرگترین کلاس کشتیهای مسافربری جهان، رکورد جدیدی در تاریخ ثبت شد. ظهور کشتیهای کلاس اوئیسیس، مهندسی دریایی را به سمت و سویی بیسابقه کشاند. کشتیهای اوئیسیس آو د سیز (Oasis of the Seas) و کشتی آلور آو د سیز(Allure of the Seas) اولین کشتی کروز این رده هستند که در سالهای 2009 و 2010 ساخته شدند. در ادامه به سراغ سومین کشتی کلاس اوئیسیس یعنی کشتی هارمونی دریاها (the Harmony of the Seas) می رویم تا در مورد ساخت این کشتی های خارق العاده بیشتر بدانیم .
کشتی هارمونی دریاها
ساخت کشتی هارمونی دریاها در مارس سال 2016 آغاز شد. این کشتی حیرت انگیز هم که مربوط به شرکت رویال کاراییبین است، تابستان ها در بندر بارسلون قرار می گیرد و از ماه نوامبر به بعد، در میامی به عنوان بندر اصلی پهلو می گیرد. زمانی که کار ساخت این کشتی کروز بعد از سه سال به پایان رسید، در بالاترین درجه به عنوان طولانی ترین، عریض ترین و سنگین ترین کشتی در بین تمام کشتی های مسافربری گروه خود، جای گرفت. ساخت این كشتي كروز برای هتری کِیسو، مدیر انجام این پروژه یک چالش عظیم مهندسی بود.
او معتقد است که میزان مهندسی و تکنولوژی به کار رفته در طراحی آن واقعاً خارقالعاده و شگفت انگیز بوده است. پیچیدگی این کشتی به واقع سرسام آور است. برای ساخت این اعجوبه مهندسی 2500 نفر تلاش مستمر داشتند. طول کشتی هارمونی دریاها، تقریباً 360 متر یعنی 8 برابر ارتفاع مجسمه ی آزادی است. ارتفاع آن بیش از 14 اتوبوس دو طبقه و وزنش دو برابرِ بزرگترین ناو هواپیمابر دنیا یعنی تقریباً معادل 227 هزار تن است.
کشتی هارمونی دریاها حاصل ادامه راه مخترعین پیشگام گذشته بود. چرا که بدون استفاده از دادههای آنها، ساخت آن برای مهندسین کشتی سازی امروز ممکن نبود. یکی از مواد پرکاربرد در ساخت کشتی کروز فولاد است. ماده ای شگفت انگیزی که ظهور آن تحولی عظیم در صنعت مدرن ایجاد کرد. تولید انبوه فولاد، این ماده مستحکم، انعطاف پذیر و مقاوم در برابر زنگ زدگی مرهون تلاشهای مخترعی به نام بِسِمِر است. او با ساخت مخزنی عظیم و تدابیری هوشمندانه توانست تأثیری اساسی بر روی سرعت و کیفیت تولید فولاد بگذارد. امروزه 1.5 میلیارد تن فولاد در سرتاسر جهان برای مصارف گوناگون از جمله کشتی سازی مرهون تلاش های او باشد.
ساخت و مونتاژ کشتی کروز هارمونی دریاها
ساخت و مونتاژ کشتی هارمونی دریاها با این ابعادِ فوق عظیم نیاز به روش بسیار مخصوصی داشت. برای ساخت این کشتی کروز به حدود 50 هزار تن فولاد نیاز بود. کارخانههای کشتیسازی برای تولید این میزان فولاد با خط تولیدهای بسیار عظیم دست به کار شدند. صفحات بزرگ فولاد توسط ریل به کارخانه اصلی مربوط به شرکت کاراییبین منتقل میشد. در آنجا این صفحات توسط دستگاه های بزرگ به هزاران قطعه مجزا برش داده شد. سپس صفحات فولادی، تیر آهن ها و قطعات کوچکتر به هم جوش داده می شد و قسمت های ماژولی به نام بلوبها را تشکیل می دادند.
بعد از اتصال صفحات، کارگران به قرار دادن دیوارهها بر روی صفحات مشغول می شدند. این دیواره ها بلوک نام دارد. یک بلوکِ یک طبقه از فولاد عرشه، دیواره، ستونها و تمام قسمت های مورد نیاز دیگر تشکیل میشود که یک طبقه از کشتی را می سازد . شیوه ساخت بدین گونه بود که ابتدا یک بلوک را به صورت وارونه بر روی زمین قرار می دادند تا بتوانند به راحتی بر روی آن جوشکاری کنند و به تجهیز آن بپردازند. سپس آن را به حالت درست بر می گرداندند و بعد ساخت بلوک ها بر روی آن آغاز می شد.
در نهایت، قسمتهای مجزا به همدیگر متصل می شد تا یک بلوک بزرگتر ایجاد شود. مثلاً یک کشتی کروز غول پیکر مثل هارمونی دریاها دارای 90 بلوک بزرگ است. وظیفه متصل کردن قطعات کوچکتر را یک جرثقیل بزرگ دروازهای به عهده دارد. این جرثقیل به صورت سفارشی برای همین کار ساخته شده است. این جرثقیل هر یک از بلوکها را برداشته و بر روی یک حوض شناور قرار میدهد. وزن هر بلوکی که جرثقیل بلند می کند 1100 تا 1200 تن است. سپس هر یک از 90 بلوک عظیم در جای خود قرار می گیرند تا یک کشتی غول پیکر را تشکیل دهند و این ناوگان بی سابقه اعجاز مهندسی را خلق شود.
کشتی هارمونی دریاها ظرفیت 9 هزار نفر را دارد. در حقیقت این کشتی یک جزیره کاملاً مستقل است که همه ی وسایل مورد نظر مسافران را در خود دارد. وجود ده ها رستوران، سالن تئاتر، استخرهای بزرگ همگی از جذابیت های کشتی هارمونی دریاها به حساب می آید.
عامل حرکت کشتی کروز چیست؟
- حرکت این کشتی کروز غول پیکر مدیون موتورهای الکتریکی آن است. این موتورها حکم قلب کشتی را دارند و شبکههای الکتریکی که حرکت رو به جلوی کشتی را تأمین می کنند، رگهای آن است. اما چطور می توان موتوری این چنین قدرتمند درست کرد که بتواند یک شهر شناور را در پهنه اقیانوسها به حرکت در آورد. چگونه انرژی الکتریکی کافی برای اسکان راحت و همچنین سرگرم نگه داشتن بیش از 6 هزار مسافر و بیش از 2 هزار خدمه را تأمین می کند. این قضیه ای است که بدون توانمندی یکی از مخترعین تاریخ ممکن نبود.
- رادولف دیزل نام مخترعی است که با نوآوری خود صنعت مکانیک را متحول کرد. او با تکمیل ایدههای مهندسان پیش از خود توانست تغییری هوشمندانه در موتورهای اشتعال جرقهای بدهد. این نوع از موتورها نیازی به شمع نداشت و تنها با یک پیستون از تراکم برای اشتعال استفاده می کرد. ضمن اینکه قدرت و بهره وری بالاتری داشت و همینطور از سوختی ارزان تر که بعدها به نام خود او یعنی سوخت دیزل نامگذاری شد، استفاده کند. ابر تندیس مهندسی رادولف دیزل یعنی موتور دیزلی که می توانست 15 مگاوات برق تولید کند در سال 1894 به ثبت رسید .نبوغ دیزل آنقدر پیشرفته بود که موتورهای دیزل در طی حدود صد سال هنوز هم تغییرات چشمگیری نکردند. قدرت برتر و بهره وری بالاتر این موتورها تاثیر بسیار مهمی بر دنیای کشتیرانی داشت.
- آغاز به کار اولین کشتی کروز دیزلی جهان در سال 1912 جهان دریایی را متحول کرد. موتور این کشتی نسبت به انواع کشتی های بخاری پیش از آن پاک تر و کوچک تر بود. راندمان آن نیز تا سه برابر بیشتر بود. به این ترتیب برد کشتی افزایش یافت و راه برای انواع مختلفی از تجارت و سفر باز شد. اختراع موتور دیزل در دنیای مکانیک مهمترین پیشرفت محسوب میشود. قدرت یک موتور کشتی کلاس اوئیسیس شش برابر موتور رادولف دیزل محاسبه شده است.
- این کشتی های عظیم دارای شش موتور دیزل هستند که بزرگترین آن ها حدود 13 متر طول و بیش از 200 تن وزن دارد. سرهم کردن این موتورها خود به تنهایی یک شاهکار مهندسی است. نیروی الکتریکی که موتورهای یک کشتی کروز ایجاد میکند هم برای حمل این موتورهای عظیم و هم برای شناور نگه داشتن یک شهر بر روی آب کافیست. مجموع خروجی موتورهای کشتی هارمونی دریاها 93 مگاوات است. این میزان برابر با نیروی 1200 ماشین مسابقهای است. بدون این موتورهای دیزلی قدرتمند، رویای کشتیهای غول پیکر و تجملی کروز غیرممکن بود.
کشتی هارمونی دریاها 361 متر طول دارد و عرض آن در ناحیه اتصال با آب 47 متر است. در این کشتی کروز بیش از 2700 اتاق مسافر وجود دارد. این اتاقها در مجموع ظرفیت حدود 9000 نفر را اسکان دهند. هارمونی دریا دارای یک ابرسازه ی دو نیمه است. این ابر سازه امکان ایجاد یک فضای روباز در قسمت میانه کشتی را فراهم می کند. در این فضای روباز یک پارک مرکزی عظیم و دیدنی طراحی شده است. این پارک دارای گیاهان طبیعی زنده و پیاده روهایی درست مثل یک پارک معمولی است. این ایده بسیار منحصر به فرد تنها در کشتی هارمونی دریاها به کار گرفته شده است.
قسمت بالایی سازه کشتی بسیار تحسین برانگیز است اما برای اجرایی شدن طرح باید قسمت پایین سازه هم در زیر امواج قادر به عملکرد صحیح باشد. در خصوص کارآمد بودن سوخت کشتی، چندین عامل از اهمیت زیادی برخوردار هستند؛ مشخصاً مهم ترین آن ها شکل بدنه کشتی است.
طراحی بدنه کشتی کروز باید به گونهای باشد که بتواند به لحاظ هیدرو دینامیک عملکرد مناسبی داشته باشند. در عین حال، با قدرت موتورش هماهنگ باشد تا بتواند آب را در هم بشکند و پیش رود. بدون یک حرکت پیشگامانه موفق متعلق به بیش از صد و پنجاه سال پیش، دستیابی به این هدف ممکن نبود. بیش از دویست سال پیش ظهور موتورها، دنیای دریایی را تغییر داد. با این حال، طراحان دریایی همچنان نیاز به درک عمیقتری از نحوه حرکت کشتیها در آب داشتند تا بتوانند موتورهایی با قدرت کافی بر روی کشتی نصب کنند.
برای قرنها، سازندگان کشتی ایده واحد و یکسانی درباره بدنه کشتیها داشتند. همیشه یک شکل کلی و عمومی درون کشتی ها مورد استفاده قرار می گرفت که تصور می شد بیشترین بازدهی را دارد. اما هیچ راه واقعی برای آزمایش این موضوع و پیدا کردن نیروی پَسار و میزان مقاومتی که کشتی در زمان حرکت بر روی آب با آن روبرو می شد، وجود نداشت.
عدد فرود و مهندسی تخصصی کشتی های کروز
درسال 1870 مهندس ویلیام فرود به این موضوع پرداخت و تسهیلات ویژهای ساخت که تا بدین روز هم استانداردی برای آزمایشات هیدودینامیک محسوب می شود. لحظه واقعی کشف فِرود زمانی بود که متوجه شد می تواند از قانونی برای ارتباط دادن نیروی پَسار بر روی مدل کوچک شده یک قایق به یک قایق با اندازه ی واقعی استفاده کند. فرمول مبتکرانه او به آن چه بعدها به عدد فِرود معروف شد، تبدیل گردید.
از عدد فِرود می توانیم برای مقایسه یک کشتی مدل به یک کشتی با اندازه واقعی استفاده کنیم. اگر مطمئن باشیم که این دو کشتی عدد فِرود واحد دارند، می توانیم میزان نیروی پَساری که کشتی بزرگتر با آن روبرو می شود را محاسبه کنیم. در نتیجه اندازه موتوری که باید نصب شود را به دست می آید. این کشف بود که تحولی عظیم در صنعت هیدرودینامیک و کشتی سازی ایجاد کرد. در طی دهه 1870 این اختراع نوآورانه فرود زمینه ساز بیش از 46 هزار آزمایش بود. تلاش های مؤثر او راه را برای صدها مخزن پیشرفته امروزی هموار کرد.
مهندسین متخصص کشتی های کلاس اوئیسیس از مدل های بزرگ ده متری در مخزن یدک کش آزمایشی استفاده کردند که در آن ها شرایط مختلف آب و هوایی در دریا شبیه سازی شده بود. نتیجه این آزمایش ها یک طرح کمانی شکل با راندمانی بسیار بالا بود که با سیستم های بسیار پیشرفته به نام واکاوی هوا، پیشرفته تر شده است. در تکنولوژی روانکاوری هوا به حبابهای بسیار کوچکی نیاز داریم. در کشتی کروز یک توری با طراحی منحصر به فرد وجود دارد که حباب های کوچک تولید می کند. این توری ها را در چند نقطه در قسمت جلویی کشتی داریم و با حرکت کشتی به جلو، این بسته های هوا در امتداد بدنه کشتی حرکت می کنند. سرعت و حجم این حباب های کوچک، جریان هوا را در قسمت زیرین کشتی جهت دهی می کند. اثر اصطکاک و نیروی مورد نیاز برای حرکت دادن کشتی به جلو را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. بنابراین راندمان انرژی تا حدود 5 درصد افزایش می یابد. شاید قسمت زیر سطح آب این کشتی کروز عظیم ساده و آبلغز باشد اما قامت غولپیکر آن در بالای سطح آب چالش عظیمی به حساب می آید.
عدد نمایشگر پروفایل باد به قدری بالاست که تقریباً مثل راندن یک آسمان خراش در دریا می باشد. باید بتوان کشتی کروز را کنترل کرد و آن را به جهت دلخواه هدایت کرد. اما چگونه می توان قدرت، کنترل و بازدهی را برای چنین کشتی عظیمی کنترل کرد به شکلی که بتواند در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دوام بیاورد و فواصل طولانی را هم طی کند. راه حل این مشکلِ به ظاهر غیرممکن بیش از 180 سال پیش یافت شد. زمانی که موتورهای بخار اختراع شد، کشتی بخاری پدالی زاده شد و به عنوان شکل عمده و اصلی نیروی محرکه کشتی بر روی رودخانه ها و دریاها بدون رقیب بود.
در اوایل دهه 1800 کشتیهای پدالی قادر به عبور از اقیانوس اطلس بودند؛ اما با وجود تحسین برانگیز بودن این تکنولوژی، این روش چندان کارآمد نبود. در کشتی های پدالی، پدال ها در دو طرف کشتی قرار دارند. زمانی که کشتی روی موج ها حرکت می کند و به ویژه در آب و هوای نامساعد، پدال ها از دو طرف از داخل آب بیرون می آیند. بدین ترتیب، میزان راندمان و سرعت کاهش می یابد. کشتیهای بخار پدالی برای دهه ها بر دریاها سلطه داشتند اما مهندسان دنبال جایگزین کردن یک راه حل مناسب بودند. به همین دلیل محققان دو پروانه زیر کشتی و درون آب در نظر گرفتند. برای به حرکت در آوردن یکی از بزرگترین کشتیهای کروز جهان در آب، سه پروانه این کشتیِ کلاس اوئیسیس نیز بسیار بزرگ طراحی شدند. هریک از پروانه های برنزی آن 6 متر عرض و 40 تن وزن دارند.
درست است که تا بدین جا مشکلات یکی از پس از دیگری حل شدند. اما خلق یک ابر کشتی کروز قرن بیست و یکمی همچنان با چالش های جدیدی همراه بود که نیاز به راه حل های هوشمندانه ای در زمینه ی نیروی محرکه دارد. بندرگاه هایی که کشتی هارمونی دریاها به آن ها سفر می کند بسیار کوچک بودند. به همین دلیل طراحان باید مطمئن می شدند که کشتی را به شکلی ایمن هدایت می کنند. این کشتی به یدک کش متکی نبود. آیا بدون یدک کش این امکان وجود داشت که بتوان کشتی را به صورت مستقل به سمت بندرگاهها هدایت کرد؟
راه حل این کار در اختراعی بود که در دهه 1950 توسط یک مهندس آلمانی به نام جوزف بِکِر ارائه شد. او راهی برای حرکت کشتی بدون نیاز به سکان ابداع کرد. او به جای استفاده از سکان، پروانهای به نام سکان را طراحی کرد. پروانه ای که قادر به حرکت 360 درجه ای بود و بنابراین می توانست کشتی را هدایت و رو به جلو براند.
بزرگترین کشتی های کروز جهان، از نسخه مدرن ایده بِکِر استفاده می کنند. در کشتی هارمونی دریاها همان سه پروانه استفاده شد. اگر می خواستند به هنگام پهلو گرفتن 360 درجه بچرخند و برعکس عمل کنند، این کار ممکن بود. هرکدام از این سه پروانه 20 مگاوات قدرت دارد که این میزان قدرت برابر با توان 200 اتومبیل خانوادگی است. این ها شبیه ملخ های پیشران هواپیما عمل می کنند و برخلاف رانشگر های پیشین که کشتی کروز را به جلو هل می دادند، کشتی را در آب به جلو می کشند. این سه پروانه که به آن ها آزیپاد هم می گویند به همراه چهار پیشران هدایتی با نیروی 5.5 هزار کیلو وات امکان کنترل کشتی را به شکلی بی سابقه در اختیار کاپیتانهای این کشتی قرار میدهند.
گردانه های موجود در قسمت بالای آزیپادها در لحظه امکان چرخاندن این پروانه ها به جهت مورد نظر و در نتیجه هدایت کشتی به نقاط مورد نظر را فراهم می کنند. کاری که زمانی غیر ممکن بود. اما طراحان این کشتی برای آن که بتوانند رکوردی ماندگار از خود در تاریخ دنیای دریانوردی به جا بگذارند، باید از یکی دیگر از ابداعات تاریخ کمک می گرفتند. ارتفاع این کشتی به اندازه ی پل تاور بریج و طول آن به اندازه 5 هواپیمای بزرگ مسافربری وعرض آن به اندازه ی یک زمین فوتبال است. آرام نگه داشتن این کشتی در کلیه شرایط آب و هوایی ضمن حرکت مداومِ آن جزء اولویت های اول ساخت آن بود.
جواب این سوال نیز در استفاده از ژیروسکوپ بود. وسیله ای که براساس بقای تکانه زاویه ای کار می کند. این بدان معناست که زمانی که بسیار سریع می چرخد تمایلی به تغییر جهت چرخش ندارد و این موضوع می تواند آثار جالبی در بر داشته باشد. اثرهای ژیروسکوپی را زمانی می توانید تصور کنید که یک موتورسوار مسابقه ای بر روی زمین میافتد اما موتور او به حرکت خود ادامه می دهد که به آن سوارکار نامرئی هم گفته می شود. این اثر به خاطر استفاده از ژیروسکوپ داخل موتور است. زمانی که یک چرخ ساکن است تکانه زاویهای ندارد. اما زمانی که به حرکت در میآید با افزایش سرعت، اثر تکانه زاویه ای هم در آن افزایش می یابد. با اینکه شاید این امر به نظر ساده بیاید اما همین اثر تثبیت گر ژیروسکوپ بود که توجه مهندسان دریایی را جلب کرد.
کشتی های کلاس اوئیسیس جادوی ژیروسکوپ ها را وارد قرن بیست و یکم کرد. به جای چرخهای گردان عظیمی که در کشتیهای یو اس اس هاندرسون از آن ها استفاده می شد، کشتی هارمونی دریاها و کشتی خواهر آن، از یک ژیروسکوپ کوچک به عنوان حسگر استفاده می کند که از طریق کامپیوتر تثبیت کننده های مکانیکی را کنترل می کند.
حرکت کشتی های کروز در آب های متلاطم
در آبهای پر تلاطم برای به حداقل رساندن نوسانات و حرکات کشتی کروز می توانیم از بالههای تثبیت کننده استفاده کنیم. اینها در حقیقت باله هایی هستند که به صورت جانبی از بدنه ی کشتی بیرون می آیند و حول یک محور می چرخند.
در کشتی هارمونی دریاها یک تیغه تثبیت کننده به مساحت 20 مترمربع در داخل قسمت میانی عرشه در هر دو طرف کشتی قرار گرفته است. هر زمان که بنا بر وضعیت و شرایط دریاها به آن نیاز باشد، این باله ها به کار گرفته می شود. تثبیت کننده اغلب نوسانها که همان حرکت کشتی به طرفین است را خنثی می کند . بنابراین اگر ژیروسکوپ متوجه حرکت کشتی به هر سمتی بشود از باله میخواهد به شکلی نیرو اعمال کند که حرکت کشتی را خنثی کند و بنابراین همیشه سعی دارد که کشتی کروز را در حالت قائم و راست نگه دارد.
جنبه های شگفت انگیز کشتی های کروز
بیش از یک قرن از به راه افتادن اولین کشتی کروز دنیا در اقیانوسهای جهان می گذرد. این سازه دریانورد با هدف مسافربری ساخته شد. حالا مهندسان، طراحان و سازندگان کشتی های کلاس اوئیسیس، با الهام گرفتن از مبتکران و بنیان گذاران گذشته و همچنین اقتباس ایدههای آنها تغییراتی در این سازه های بزرگ ایجاد کردند. این مهندسان با تکمیل ایده های گذشته و خلق نوآورانه، موفق به ساخت سازهای پیشرفته و آسمان خراشی عظیم و متحرک شدند که دریاها را میپیماید و فضایی امن با دنیایی از شگفتی و سرگرمی برای مسافرانش به ارمغان می آورد. در ادامه، به جنبه هایی جالب از این سازه های پیشرفته اشاره شده است.
- کشتیهای مسافربری کروز باید برای یک سفر طولانی که ممکن است ماه ها به طول بینجامد آماده باشند. بنابراین در این نوع کشتی ها مواد غذایی وسیعی حمل می شود. در ده ها رستوران، بو?
امتیاز 4.80از 5 (15 رای)
آخرین مقالات






نظرات کاربران
با سلام به تمامی دوستان سفربانکی عزیز من چقدر خوشحالم که با سایت سفربانک اشنا شدم کسانی که مثل من از خیلی جاها اطلاعاتی ندارم میتونن تو این سایت چیزهایی که نمیدونن رو با اوما اشنا بشن ممنون بابت این مقاله خوب و عالی که خود سفربانک نوشته من با خواندن این مقاله توانستم اطلاعاتی که نمیدونستم رو بدست بی ارم و دلم میخواد از این مکانی که در مقاله گفته شده دیدن کنم و از دیدن این مکان لذت ببرم
سلام ممنون از شما مقاله بسیار خوبی بود ازاین دست مقاله ها کم هست ومطالب جدید هست ونکته جالب این کشتی ها وسعت اون هست مثل یک شهر میمونه این کشتی وباخوندن این مقاله اطلاعاتم بالاتررفت ومشتاق ترشدم که بااین کشتی سفر کنم امیدوارم روزی بتونم بااین کشتی سفر کنم واقعا هم فاله وهم تماشا بسیار شگفت انگیزه
سلام. ممنون از مقاله خوبتون. من تا به حال اسم کشتی های سفری با این امکانات که دقیقا مثل یک شهرک است را نشنیده بودم. واقعا خیلی جالب و هیجان انگیز بود. چه قدر هزینه صرف ساخت چنین کشتی هایی شده است. نکته جالب مقاله قسمتی بود که نوشته شده بود افرادی بر روی این نوع کشتی ها خانه اجاره کرده اند و سالانه مبلغی بابت آن پرداخت می کنند. وای مگه میشه؟ مگه داریم این قدر لاکچری زندگی کردن؟ واقعا دلم خواست یک سفر با این کشتی ها داشته باشم. اصلا خستگی راه در این نوع کشتی ها معنی نمیده. انگار داری از تو خونه ات سفر می کنی. خیلی جالب بود.
این مطلب در مورد کشتی های معروف کروز بسیار جذاب و خواندنی بود از این جهت که این کشتی ها دارای مهندسی و ساخت متفاوت و جدید و طی کردن مسافت متفاوت و همچنین داشتن خدمات و امکاناتی متفاوت با سایر کشتی ها هستند و نحوه ی راه اندازی و حرکت کردن اونها نیز کاملا منحصر به فرد بوده که همین ویژگی ها سبب متمایز شدن و شهرت این کشتی ها نسبت به سایرین شده است. مطمئنا آرزوی هرکسی خواهد بود سفر با این کشتی ها رو تجربه کند. دیدن این چنین سازه ها از نزدیک میتونه خیلی هیجان داشته باشه و باعث پی بردن به نکات خیلی جالبی خواهد شد.
كشتي كروز يعني رويا يعني بهترين لمظه زندگي من خودم تجربه شخصي دارم و وقتي مينويسم واقعا از نوشتن هم لذت ميبرم وقتي شما وارد كشتي ميشويد اصلا حس نميكنيد كه در كشتي هستيد در اين كروز فروشكاه و رستوران استخر محل ورزش و هر چي براي تفريح فكر كنيد وجود دارد وقتي كشتي در حال حركت است اصلا شما احساس نميكنيد كه تو كشتي هستيد خيلي زيبا هست وقتي شما شب ميخوابيد صبح چشم باز ميكنيد در يه شهر ديكه هستيد و طلوع افتاب را ميبينيد خيلي زيبا هست اتاقها مثل هتل ميباشد و هر كسي اتاق خود را دارد و داخل اتاق همه چي هست هر چي در مورد سفر با كروز بگويم كم است فقط پيشنهاد ميكنم حتما حتما امتحان كنيد و برنامه ريزي كنيد
نمایش بیشتر