آرامگاه شاه نعمت الله ولی

توسط فاطمه بیات
به روز رسانی شده 05 بهمن 1399 38
آرامگاه شاه نعمت الله ولی

سلام به همه ی دوستان عزیزی که عاشق سفر هستند امروز می خواهیم به معرفی یکی از جاهای دیدنی شهر زیبای کرمان بپردازیم.

بیوگرافی شاه نعمت الله ولی


قبل از اینکه به صورت مختصر با زندگی این شاعر آشنا شویم شما را به خواندن بیتی زیبا از ایشان دعوت میکنم:

"در پی عشق روان شو که طریقت اینست تو چه دانی که در این راه کجا باید رفت"


سید نورالدین شاه نعمت الله ولی شاعر وفیلسوف قرن هشتم ونهم، درسال ۷۳۰ تا ۷۳۱ متولد شد ودر سن ۹۵ سالگی در گذشت. او از صوفیان برجسته بود و تاثیر گذار بود و پدرش شاه نعمت الله را از پنج سالگی با مجالس صوفیان و علم صوفی آشنا کرده بود. نکته ی جالبی که در مورد ایشان این شاعر محبوب وجود دارد پیشگویی های معروف اوست او در اشعار خود به پیش بینی حوادث پس از مرگ خودش، وضعیت حکومت پادشاهان، انقلاب اسلامی و بسیاری حوادث دیگر می پردازد که در نوع خود بسیار عجیب و تحسین برانگیزاست.


این شاعر بزرگ هم قرن با حافظ شیرازی بوده وعده‌ای معتقدند آن ها با یکدیگر دیدار ها وگفتگوهایی هم داشتند وحتی بایکدیگر به مشاعره می پرداختند او در شعری زیبا می سراید:

"ما خاک راه را به نظر کیمیا کنیم صد درد را بگوشه چشمی دوا کنیم"

وحافظ شیرازی هم در پاسخ به او می سراید:

"آنانکه خاک را به‌نظر کیمیا کنند آیابود که گوشه چشمی بما کنند؟"

آرامگاه شاه نعمت الله ولی


آرامگاه این شاعر بزرگ در سی کیلومتری شهر ماهان در کرمان واقع شده است و جزء بناهای عرفانی است که بازدید کنندگان زیادی هم دارد اگر شما ازعلاقه‌مندان بازدید از آرامگاه ها واماکن مذهبی هستید، آرامگاه ایشان گزینه ی مناسب برای بازدید است.

آرامگاهی با فضای دل انگیز و القا کننده آرامش، نکته ی جالب آرامگاه شاه نعمت الله ولی این است که این بنا در واقع در طول سال ها و دوره های مختلف تاریخی ساخته شده است وبیشتر گسترش و توسعه این مقبره در زمان سلسله قاجاریه صورت گرفت، این بنا مساحتی در حدود ۳۵۰۰۰ متر مربع دارد. این بنا به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و دوستداران عرفان و صوفیه از نقاط مختلف جهان از این مکان دیدن می کنند و کارهای مختلفی از جمله روشن کردن شمع، زمزمه کردن اشعار، پله نشینی، خواندن نماز وقرآن را انجام می دهند.

بنای آرامگاه


پادشاهان هند بسیار علاقه‌مند به فرهنگ و هنر ایرانی بودند، احمد شاه دکنی پادشاه سلسله بهمنیان هم از این قائده مستثنی نبود و بسیار شعر وشاعری را دوست داشت و بسیار تلاش کرد تا مقدمات حضورشاه نعمت الله ولی وحافظ شیرازی را در هند و دربارخود فراهم نمایداما خب این کار به سرانجام نرسید ولی ساخته شدن آرامگاه وی به فرمان احمد شاه دکنی وهزینه‌ی او صورت گرفت.


همچنین شما می توانید کتیبه ی یادگاری این پادشاه فرهنگ دوست را در سر در آرامگاه وی مشاهده کنید، آرامگاه ایشان اتاقی چهار گوش است که شما می توانید تزئینات گچ بری زیبایی را در آنجا مشاهده کنید. همچنین رنگ فیروزه ای کاشی کاری های معرق در نمای داخلی به جذابیت این بنا افزوده است.


بخش های آرامگاه شاه نعمت الله ولی


صحن حسینیه :
شما در این صحن شاهد دوگلدسته بلند به ارتفاع ۴۲ متر خواهید بود که این گلدسته ها در زمان محمد شاه قاجار ساخته شده اند.

درب ورودی این بنا از عاج فیل و در هند ساخته شده است، دلیل نام گذاری این قسمت به صحن حسینه برگذاری مراسم عاشورای امام حسین (ع) است که طرفداران زیادی هم دارد. در این صحن امکاناتی از جمله فروشگاه کتاب، فروشگاه آثارموسیقی، فروشگاه هایی برای خرید سوغاتی و همچنان سرویس بهداشتی و... وجود دارد.


راستی یادتان نرود از موزه هم دیدن کنید، موزه در قسمت پایینی این صحن قرار دارد وشما می توانید از وسایل مربوط به تصوف دیدن کنید مانند شال هایی که به طور زیبایی برای لباس دراویش صوفی سوزن دوزی شده اند، تبر زین های تراشیده شده، ظروف زیبای چینی، انواع کتاب های خطی و...، وجود دارد.

چله خانه


چله‌ی خانه در جنوب غربی آرامگاه واقع شده ومحبوب ترین بخش آرامگاه است و همچنان اگر از دوستداران هنر ونقاشی هستید باید این مژده را به شما بدهم در چله خانه آرامگاه شاه نعمت الله ولی می توانید از نقاشی های زیبای موجود در دیوار دیدن کنید.

رواق شاه عباسی


همانطور که از نام این رواق پیداست این بنا در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده است و سردری از جنس فولاد دارد وهمچنان شما شاهد حکاکی های زیبا و بی نظیری در لین رواق خواهید بود.


صحن اتابکی


این صحن باکمک های مالی دربار و توسط صدر اعظم ناصرالدین شاه ،علی اصغر اتابک ساخته شد، آرامگاه شاه نعمت الله ولی ازساعت ۹ صبح الی ۲۳ شب پذیرای گردشگران است وهمچنان باید بدانید ورودی این مقبره رایگان است و برای بازدید از این مکان نیازی به پرداخت هزینه ندارید.

نوشته شده توسط فاطمه بیات

امتیاز 4.33از 5 (15 رای)

آخرین مقالات

نظرات کاربران

leyla ghasemy
در تاریخ: 21:26:02 1399/11/4

سلام و عرض ادب خدمت دوستان سفربانکی عزیز. آرامگاه شاه نعمت الله ولی برای افرادی که به مکان های تاریخی و مذهبی علاقه دارن مکان خیلی مناسبی هست . یه صحن دیگه هم به اسم صحن وکیلی داره که با حوض و درختان اطرافش منظره زیبایی رو ایجاد کرده و برای استراحت و وقت گذروندن افرادی که از آرامگاه و موزه اش دیدن کردن جای خوبیه. قبلا شنیده بودم که پیشگویی هاشو بصورت مجموعه اشعار درآورده بودن.البته نمیشه گفت پیشگویی در واقع جون فیلسوف و شخص با بصیرتی بود میتونست اوضاع و احوالات آینده رو پیش بینی کنه .

راضیه
در تاریخ: 10:57:37 1399/10/30

سلام و خسته نباشید آرامگاه شاه نعمت الله ولی یکی از جاهای دیدنی شهر زیبایی کرمان است. شاه نعمت الله ولی شاعر بزرگ هم قرن با حافظ شیرازی بوده و معتقدند که بارها با ایشان دیدار ها گفت‌وگو داشتند. آرامگاه این شاعر بزرگ در ۳۰ کیلومتری شهر ماهان کرمان قرار دارد و جزء بناهای عرفانی به حساب می‌آید و بازدید کنندگان زیادی هم دارد آرامگاه این شاعر بزرگ دارای بخش‌هایی از مثل صحنه حسینیه و چل خانه و رواق شاه عباسی و صحن اتابکی است. اگر به استان کرمان سفر کردید از آرامگاه این شاعر بزرگ هم دیدن کنید.

مریم ابراهیمی
در تاریخ: 18:18:47 1399/10/26

سلام خدمت دوست عزیز نویسنده این مقاله بسیار کامل وجامع.نویسنده محترم خانم بیات که بصورت حرفه ایی از زندگینامه نعمت الله ولی شروع کردن به توضیح دادن .باورم‌نمیشد که یه ارامگاه این همه مکان دیدنی اطراف خود داشته باشه که احسنت درمورد همه جاهای دیدنی توضیح دادن اینطور واقعا عالیه که اگر به کرمان رفتیم و به ارامگاه نعمت الله ولی رفتیم هرجا که رفتیم اطلاعاتی ازش در بر داریم.از سایت سفربانک کمال تشکر رو داریم که این فرصت رو در اختیار ما گذاشته تا بتونیم بدون سفر کردن ایران رو بهتر بشناسیم.

Adrian
در تاریخ: 10:30:28 1399/10/23

سلام وقت شما به خير خيلي مقاله كامل و جامي نوشتيد و خيلي خوب همه چيز رو توصيف كرديد ممنون از شما و همچنين از عوامل سفر بانك كه زحمت ميكشند من سربازيم رو در كرمان گذراندم شهر خوب و همچنين مردم خونگرم و مهمان نوازي دارد انشاالله به كرمان سفر كنيد و از سفرتون لذت ببريد موفق و سر بلند باشيد

Fatima
در تاریخ: 16:10:37 1399/10/17

سلام ادب و احترام به دوستان عزیز و بزرگوار سایت سفر بانک من اسم این شاعر بزرگ و گران قدر را شنیده بودم و حتی بعضی از شهر هایش را شنیده بودم ولی خبر نداشتم ک مقبره این شاعر در کرمان است و امروز از مقاله عالی شما دوست عزیز پی بردم و ب اطلاعات م اضافه شد خیلی برام جالب بود که چنین مقبره ای زیبا برایشان درست کردند و جای قدر دانی دارد متاسفانه برای خیلی از مشاهیر و شعرا و عارفان بزرگ مقبره و بارگاهی وجود ندارد و کم لطفی شده در حق اون ها

نمایش بیشتر

ثبت نظر جدید