مسجد سلیمیه، شاهکار سینان معمار بزرگ دوره عثمانی

توسط سفربانک
به روز رسانی شده 21 تیر 1399 1
مسجد سلیمیه، شاهکار سینان معمار بزرگ دوره عثمانی

«مسجد سلیمیه» (Selimiye Mosque) که به لحاظ تاریخی با عنوان کلیسای سنت سوفیا شناخته می شود، زمانی کلیسای مسیحیان کاتولیک بود که به مسجد تبدیل شد. این ساختمان، کلیسای قرون وسطی برای پادشاهان لوزیانان قبرس و بزرگ ترین ساختمان تاریخی باقی مانده در نیکوزیا (Nicosia) است. بر اساس منابع، این سازه بزرگ ترین کلیسای ساخته شده در دریای مدیترانه در هزاره بین ظهور اسلام و دوره پس از عثمانیان بوده است.

مسجد سلیمیه در قونیه

معماری مسجد سلیمیه

مسجد سلیمیه قونیه توسط سلطان سلیم دوم (1566-74) به سبک عثمانی ساخته شد. ساخت و ساز در سال 1558 زمانی که سلیم هنوز شاهزاده بود آغاز شد و در مدت تقریباً کوتاهی، در سال 1567 به پایان رسید. سینان، معروف ترین معمار قرن شانزدهم دوره عثمانی، معماری این مسجد را بر عهده داشت. سینان در این مجموعه خانه ساعت، حیاط خلوت و کتابخانه نیز تعبیه کرد تا این سازه یکی از بهترین کارهای او باشد. با توجه به اینکه در نگهداری و حفاظت از این مسجد اهمیت زیادی قائل شده است، از اثرات محیطی نامطلوب در امان مانده است. این مسجد اصالت خود را از نظر استفاده و کاربرد حفظ کرده است. مدرسه های موجود در آن کمی اصلاح شده اند تا به عنوان موزه هایی مورد استفاده قرار گیرند.

ویژگی های ساختاری مسجد سلیمیه قونیه

  • این عبادتگاه دارای یک گنبد بزرگ است که هشت ستون به قطر 5/31 و ارتفاع 36 متر آن را نگه داشته اند.
  • مساحت بنای تاریخی 1750 مترمربع و ظرفیت کلی آن در 2500 نفر است.
  • برای دکوراسیون داخلی از کاشی های Iznik استفاده شده که نشان دهنده اوج دوره تولید آن است.
  • به دلیل به کار گیری پنجره های متعدد در فضای داخلی سازه، نور کافی در داخل مسجد وجود دارد.

مسجد سلیمیه در قونیه

مدیریت های حفاظتی

به منظور حصول اطمینان از حفظ مسجد سلیمیه قونیه شاهکار سینان، معمار بزرگ دوره عثمانی و انتقال ارزش‌های فرهنگی و عملکردی آن به نسل‌های آینده، مدیریتی جامع و کامل بر روی آن اعمال می گردد. این مدیریت ها شامل حفاظت ساختاری، مدیریت توسعه شامل توسعه شهری در منطقه، مدیریت بازدیدکنندگان، خدمات بازدید کنندگان، تحقیق و آموزش و مدیریت داده‌ها می باشد. برای بازدید از مساجد کشور ترکیه نیازی به تهیه روادید نیست اما برای بازدید از مساجد دبی، به ویزای دبی نیاز خواهید داشت.

موقعیت و آدرس

این سازه تاریخی در کنار مقبره سبز وموزه مولانا جلال الدین محمد بلخی واقع شده است و پس از بازدید از مسجد می توانید از آن نیز دیدن کنید.

Address: Aziziye Mahallesi, Müze Alanı Cd. No:5, 42030 Karatay/Konya, Turkey.

امتیاز 4.93از 5 (14 رای)

آخرین مقالات

نظرات کاربران

Ava
در تاریخ: 21:15:12 1399/2/22

یکی دیگه از شاهکارهای دوره ی عثمانی این مسجد هست که واقعا زیبا طراحی و ساخته شده مخصوصا موقعیت قرار گرفتن مناره ها در کنار گنبد خیلی قشنگ طراحی شده و البته خیلی بزرگ هم هست فکر میکنم از نزدیک خیلی جذابتر باشه من که خیلی از مساجد ساخته شده در زمان عثمانی خوشم میاد و سبک معماری جالبی دارن

ثبت نظر جدید