دریاچه نمک قونیه دریاچه ای صورتی

«دریاچه نمک قونیه» یا توز گلو (Tuz Golu) در منطقه فلات مرکزی ترکیه قرار دارد. با وجود این که منطقه بزرگ (580 کیلومتر مربع یا 1500 کیلومتر مربع) است، در بیشتر ماه های سال به ویژه در ماه های خشک تابستان که تبخیر آب بیشتر است، بسیار کم عمق می شود (بین 0.5 - 1 متر). این حوضه در ارتفاع 2970 فوتی (905 متر) قرار داشته و حاصل فرایندهای تکتونیکی یا زمین ساخت است.
با توجه به وجود مقدار زیاد جلبکهایی مانند Dunaliella سالینا که در سلولهای خود کاروتنوئید تولید میکنند، آب این حوضه به رنگ صورتی تبدیل می شود. به همین دلیل، دریاچه نمک قونیه اغلب به عنوان دریاچه صورتی نیز شناخته می شود. رنگ صورتی در تمام سطوح یک منظره سورئال دارد که یک درمان بصری ایجاد می کند. بعد از دریاچه وان، توز گلو دومین دریاچه بزرگ ترکیه است. اگر می خواهید بدانید این جاذبه طبیعی شهر قونیه کجاست می توانید آن را در حدود 65 مایلی (105 کیلومتری) شمال شرقی این شهر و در همسایگی آنکارا پیدا کنید.
دریاچه نمک قونیه گرداننده اقتصاد محلی
از توز گل نمک استخراج میشود، مورد تصفیه قرار می گیرد و در بازارهای محلی فروخته می شود. بنابراین، Tuz Golu اقتصاد شهرهای کوچک منطقه را در دست دارد. اینجا نه تنها بزرگترین حوضه نمکی ترکیه است، بلکه یکی از بزرگترین حوضههای نمکی کشورهای جهان نیز محسوب میشود. چگالی آب 1.225 گرم در سانتی متر است و مقدار نمک آن 32.4 درصد است. دریاچه هیچ خروجی ندارد. تنها چند جریان سطحی آن را تغذیه می کنند که همین تعداد اندک نیز در فصل تابستان هنگامی که هوا گرم است، خشک می شوند. بارش در مناطق اطراف آن به اندازه 10 اینچ (250 میلیمتر) در سال است، اگر قصد بازدید از این منطقه را دارید میتوانید با خرید تور قونیه سفر خود را آسان تر کنید.
حوضه های اطراف دریاچه نمک قونیه
حوضه های کوچک زیادی در اطراف توز گلو وجود دارد: دریاچه کولو، سامزام، اروگوس، کوزانی، بولوک، ترسان، اسمکایا و دریاچه سد هیرفانلی. توز گل این جاذبه طبیعی قونیه، در سال های اخیر به دلیل آلودگیهای صنعتی و استفاده غلط از آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی، در معرض خطرات بزرگی واقع شده است. این آلودگیها نه تنها دریاچه، بلکه جانوران منطقه و ساکنان محلی اطراف حوضه را تهدید میکند گردشگران از این مکان به عنوان جاهای دیدنی قونیه بازدید میکنند.
آخرین مقالات






نظرات کاربران
چه جالب و دیدنی واقعا بعضی چیزها آدمو به فکر فرو میبرد یه دریاچه ای از نمک که تبدیل شده به یه نوع منبع درآمد همش از عظمت خدا است شبیه این دریاچه تو ایران هستش از رنگ سرخ و صورتیش تو چابهار هست که همونطور گفته شده رنگشونو از جلبک میگیرن اما خب زیبایی خاصی دارن و البته متفاوت بودن همیشه جذابه
خیلی شرم آور و ناراحت کننده اس که مردم این نواحی در سال های اخیر به دلیل آلودگیهای صنعتی و استفاده غلط از آبهای زیرزمینی عمر این دریاچه رو به خطر انداختن .و نکته امیدوار کننده که در اقتصاد مردم این نواحی اثر گذار می باشد این است که از این دریاچه نمک استخراج کرده و در بازار های محلی می فروشند حوضه های کوچک زیادی در اطراف توز گلو وجود دارد: دریاچه کولو، سامزام، اروگوس، کوزانی، بولوک، ترسان، اسمکایا و دریاچه سد هیرفانلی.