چرا برج پیزا کج است و چگونه تا به حال پابرجا مانده

توسط سفربانک
به روز رسانی شده 31 شهریور 1399 1
چرا برج پیزا کج است و چگونه تا به حال پابرجا مانده

در قرن دوازدهم میلادی بود که مردم شهر پیزا عزم خود را جزم کردند که برای کلیسای شهرشان یک برج بسازند. از این رو ساخت و ساز برج پیزا در مجاورت یک مرکز تجاری شلوغ در حاشیه رودخانه آرنو در غرب ایتالیا و در فاصله حدود 50 مایلی فلورانس، آغاز گردید.

آغاز ساخت کج ترین برج دنیا، برج پیزا

مسئولین شهر برای این امر خطیر، معمار مشهور و با سابقه دیوتیسالوی را انتخاب نمودند و زیر نظر این فرد که مهارت بالایی در کار خود داشت احداث برج آغاز گردید. در حالی که چند سال از آغاز پروژه ساخت برج می گذشت بنای برج شروع به فرو رفتن در زمین نرم و باتلاقی کرد و باعث خم شدن آن به یک طرف شد. سازندگان آن سعی كردند با ساختن داستانهای مختلف مشکل کج بودن برج از یک سمت را جبران کنند و با سنگ تراشی و سنگ کاری میزان کجی برج را جبران نمایند. اما همه این اقدامات فقط باعث شد تا مشکل بیشتر و بیشتر به چشم بیاید.

عکس برج پیزا کجاست

توقف ساخت برج کج پیزا به مدت 100 سال

 زمانی که تنها سه طبقه از برج ساخته شده بود و حدود ۱۲ متر ارتفاع پیدا کرده بود خمیدگی برج به طرف جنوب شرقی کاملا مشخص گردید و ادامه ساخت آن متوقف شد و این توقف چیزی حدود ۱۰۰ سال به طول انجامید! اما در سال ۱۲۳۴ بود که معمار دیگری به نام بونانو پیزانو ماموریت پیدا کرد تا ساخت برج را به پایان برساند. پس از پایان ساخت برج بسیاری از مهندسان و متخصصان این وادی متعجب بودند که چرا و چگونه ساختمان برج پیزا فرو نریخته و سرپا مانده است!

برج پیزا ایتالیا

برج پیزا معروف ترین جاذبه گردشگری شهر پیزا

هم اکنون این برج در مجاورت کلیسای جامع پیزا، در پیازا دی میراکولی (میدان معجزات) در شهر پیزا، ایتالیا واقع شده است. اگرچه خود کلیسای پیزا نیز کمی انحراف پیدا کرده بود، اما برج کج پیزا مشهورترین جاذبه گردشگری شهر بود. تا قرن بیستم، برج مرمر سفید پیزا که 190 پا ارتفاع داشت، به طرز شگفت آوری حدود ۱۵ متری از حالت قائم به سمت جنوب شرقی خم شد. در سال 1990 و یک سال پیش از آنکه برج تعطیل شود، بیش از یک میلیون نفر از برج قدیمی بازدید كردند و از پله های آن به بالا صعود كردند و از بالاترین نقطه آن به تماشای خیابان زیبای کمپو دی میراکولی نشستند.

معماران برج پیزا در کدام کشور است

افزایش خطر فرو ریختن برج

 مسئولان شهر به دلیل ترس از فروریختن برج، گروهی متشکل از 14 باستان شناس، معمار و متخصص را مامور کردند تا با تحقیق و تفحص بر روی خاک و زمین منطقه و نوع ساختمان برج، راهی پیدا کنند تا مقداری از انحراف را بهبود ببخشند، هرچند که تمام انحراف قابل اصلاح نبود.

تلاش ها برای ترمیم انحراف پیزا

اگرچه تلاش اولیه برای اصلاح انحراف برج پیزا در سال 1994 نا موفق بود و پیزا تا مرز فروریختن پیش رفت، سرانجام مهندسان توانستند با اصلاح زمین زیر بنای برج، بین 16 تا 17 اینچ خمیدگی برج را کاهش دادند. در این زمان انحراف برج به بیش از چهار و نیم متر رسیده بود و خطر ریزش بالایی داشت به همین دلیل امکان بازدید گردشگران ممنوع گردید. اما در سال 2001 اصلاحاتی روی انحراف برج صورت گرفت و خطر تا حدودی رفع گردید. هنگامی که این برج در 15 دسامبر سال 2001 بازگشایی شد، مهندسان پیش بینی کردند که 300 سال به طول خواهد انجامید تا دوباره برج به موقعیت خود در سال1990 بازگردد. اگرچه ورود به برج اکنون با محدودیت هایی مواجه است، اما بسیاری از گردشگران هنوز هم می توانند از نمای بیرونی برج لذت برده و شکوه و عظمت این سازه را به نظاره بنشینند. جلوه های معماری کشور ایتالیا رایج در زمان ساخت برج در بنای این سازه به وضوح یافت می شود.

برج کج پیزا

سبک عکاسی معروف در کنار پیزا!

 یکی از معروف ترین سبک های عکاسی در کنار پیزا سبک عکاسی افرادی است که در فواصل مختلف از برج طوری می ایستند که در عکس اینطور به نظر بیاید که در کنار برج ایستاده اند و آن را نگه داشته اند!

برج پیزا کجاست

حقایقی جالب در خصوص برج کج پیزا

سبک معماری برج پیزا یک معماری قرون وسطایی به سبک رومانسک است. ساخت و ساز این سازه در سال 1173 آغاز شد و در قرن چهاردهم، در سال 1399 به پایان رسید.

برج پیزا نام خود را 600 سال قبل از میلاد از یک کلمه یونانی به معنی "سرزمین باتلاق" گرفت. چندین برج دیگر در پیزا وجود دارد که انحراف دارند: برج ناقوس در کلیسای سنت میشل دی اسکالزی و برج ناقوس در کلیسای سنت نیکولا. کلیسای جامع و ساختمان غسل تعمید نیز در حال فرسایش است. گالیله مشهور نیز در سال 1565 در همین مکان غسل تعمید داده شد. گورستان کامپو سانتو هم در این منطقه قرار دارد. پایه و اساس این گورستان از 53 قسمت تشکیل شده و محل باربری کشتی هایی بوده که از تپه های کالواری در اورشلیم بازگردانده شده اند.

ارتفاع کامل تکمیل شده بنا در ابتدا 60 متر بود. در حقیقت ارتفاع برج 56.67 متر در بخش مرتفع تر و 55.86 متر در بخش پایینی می باشد. قطر بخش دایره شکل برج برابر 48/484 متر است. عرض دیوارها در پایه 2.4384 متر بوده و وزن برج تقریباً تا 14 هزار و 500 تن می رسد. 251 پله از پایین تا بالای برج وجود دارد.

اکنون برج پیزا یکی از مشهورترین و محبوب ترین سازه های جهان به شمار می رود هرچند که این محبوبیت به خاطر دلایل اولیه ای که منجر به ساخت این بنا گردید نمی باشد و دلیل اصلی این شهرت انحراف و خمیدگی برج می باشد. هرچند که پیزا تنها ساختمان خمیده و کج جهان نیست اما به جرات می توان گفت که معروف ترین آنها می‌باشد!

امتیاز 5.00از 5 (7 رای)

آخرین مقالات

نظرات کاربران

Ava
در تاریخ: 23:51:52 1399/6/30

من همیشه فکر میکردم برج پیزا رو عمدا کج ساختن اصلا نمی‌دونستم ممکنه با انتخاب یه امکان اشتباه برای ساخت یه بنا همچین موضوعی پیش بیاد اما عجیبه که طی این سالها تخریب نشده هر چند که خیلی بهش رسیدگی میشه اما خب این کج بودن می‌تونه عامل تخریب بشه فکر میکنم وارد این برج شدن حس عجیبی داشته باشه

ثبت نظر جدید