مجسمه علی و نینو دو عاشق مسلمان و مسیحی

«مجسمه علی و نینو در باتومی» که به مجسمه عشق نیز معروف است یکی از سازههای معروف در نزدیکی ساحل این شهر است. نمونهای جالبی از مفهوم مکانیک و طراحی که هر ساله تعداد زیادی گردشگر را به تماشای خود وا می دارد. مجسمه متحرک علی و نینو یکی از شگفتانگیزترین و به یاد ماندنی ترین دیدنی ها در تفرجگاه دریای سیاه باتومی است.
علی و نینو چه کسانی بودند؟
غربیها همگی با داستان رومئو و ژولیت آشنا هستند. اما در مورد علی و نینو، محکومان عشق در گرجستان کمتر گفته شده است. علی پسری از یک خانواده اشرافی اهل آذربایجان و مسلمان بود؛ نینو یک دختر مسیحی زیبا با حساسیتهای متمایز اروپایی. علی عاشق نینو شد. با وجود اختلافات فرهنگی و دینی و مخالفت های خانوادگی، در نهایت آنها بین وفاداری، اعتقادات فرهنگی و میراث خود، یکدیگر را انتخاب کردند. اما علی در زمان جنگ جهانی اول و در حین پیشروی شوروی در باکو کشته می شود.
داستان علی و نینو
داستان علی و نینو نخستین بار در سال 1937 در یک رمان اتریشی دیده شد. داستانی از دو عاشق که در شرایط غمانگیز به پایان می رسد؛ شرایطی که آنها را از هم دور می کند. علی پسر مسلمان آذربایجانی، عاشق شاهزاده گرجی به نام نینو می شود. داستان عاشقی آن ها با جنگ جهانی اول مقارن بود. درست در روزهایی که آن ها می خواستند به هم برسند جنگ به شهر و خانه آن ها کشیده و علی کشته می شود.
این داستان عاشقانه تأثیرگذار به 30 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. نویسنده رمان ناشناخته است. با این حال، آن را به شخصی با نام مستعار قربان سعید (Kurban Said) نسبت داده اند. این عشق مشهور، الهام بخش یک هنرمند گرجی به نام Tamara Kvesitadze شد و سبب شد او در سال 2010 ندیس متحرک این دو عاشق را بسازد. مجسمه علی و نینو هم اکنون در ساحل دریای سیاه در باتومی قرار دارد.
هنگامی که این کتاب برای اولین بار در سال 1937 منتشر شد، تصور می شد که توسط بارونس الفردی اِرفنفلز (Baroness Elfriede Ehrenfels) اتریشی نوشته شده است، زیرا او امضا کننده قرارداد چاپ کتاب بود. اما تحقیقات انجام شده در سالهای بعد نشان داد که احتمالاً توسط دوستش Lev Nussimbaum با نام مستعار قربان سعید نوشته شده است.
درباره مجسمه علی و نینو در گرجستان
تندیسها از جنس استیل هستند و ارتفاع شان 8 متر (26 فوت) است. نام رسمی این تندیس ها Man and Woman است. مردم اغلب آن را به نام مجسمه عشق می شناسند، به همین دلیل احساسات مثبتی را در بیننده ایجاد می کند. طراح و سازنده این اثر گفته است: "هر کسی می تواند این بنا را آنطور که تمایل دارد و ترجیح می دهد تفسیر کند. اما پیام اصلی اثر من این است که دوره با هم بودن ها کوتاه است. اما همین دوره کوتاه، می تواند برای برخی اشخاص به اندازه یک قرن خاطره انگیز بماند! مجسمه ها به ما می گویند که هیچ چیز در این دنیا دائمی نیست. پس از لحظه لذت ببرید".
حرکت مجسمه ها
هر روز در ساعت 7 عصر تندیس علی و نینو به سمت هم حرکت می کنند، به هم نزدیک می شوند و سرانجام از هم عبور می کنند اما هیچگاه در وصال هم نمی مانند.
کلّ این حرکت های اتوماتیک 10 دقیقه طول می کشد. زمانی که این حرکت آغاز می شود، چراغ هایی که در بدنه فلزی مجسمه ها به کار گذاشته شده است، روشن می شود. در طی حرکت، رنگ چراغ ها تغییر می کند. این تغییر رنگ، حالات خاصی به مجسمه ها می دهد.
حرکت این دو تندیس نمادی از جدایی غمانگیز علی و نینو پس از حمله شوروی است. این واقعیت وجود دارد که خشونت هایی که طی جنگ ها رخ می داد، زندگی عاشقانه میلیونها انسان را تحت تأثیر قرار داده بود. بنابراین احتمال اینکه داستان آن ها یک داستان عاشقانه واقعی باشد، هست.
مجسمه علی و نینو کجاست؟
تندیس این دو عاشق معروف را می توانید در پارک میراکل و در نزدیکی چرخ و فلک باتومی ببینید. این پارک در مرکز شهر باتومی واقع شده است.
آخرین مقالات






نظرات کاربران
وای چقدر نگون بخت بودن اینا البته از این داستانها در این دنیای بی رحم کم نیست اما جالبترین بخش این مجسمه میتونه هدف سازنده باشه واقعا توصیف بسیار درستی از با هم بودنها کرده و البته متحرک بودن مجسمه که جدا شدن علی. و نشون میده زیبا و غم انگیزه
پیام اصلی سازنده تندیس علی و نينو خیلی پر مغز و واقع بینانه س... احسنت ب او
متن جالبی در مورد مجسمه علی و نينو بود. تمایل پیدا کردم داستان عشق علی مسلمان و نينو مسیحی رو بخونم...