آتشگاه باکو جاذبه توریستی معروف شهر

«آتشگاه باکو» (Ateshgah) معروف ترین جاذبه های گردشگری آذربایجان، در 30 کیلومتری باکو و در جنوب شرقی شبه جزیره آبشوران و در محدوه شهر سوارخانی قرار دارد. از 7 قسمت محل آتشگاه، در گذشته به طور طبیعی آتش بیرون می آمد و به همین دلیل، عبادتگاهی جهت عبادت زرتشتیان محسوب می شد؛ امروزه نیز به عنوان یکی از اماکن دیدنی آذربایجان مورد بازدید تور باکو قرار می گیرد، طوریکه هر سال حدود 15000 گردشگر از آن دیدن می کنند.
تاریخچه آتشگاه باکو
با توجه به اینکه شبه جزیره آبشوران در غرب دریای خزر محدوده ای غنی از گاز و یکی از میادین گازی باکو بود، در این محل شعله هایی از آتش به طور طبیعی و از 7 حفره به سطح زمین شعله ور می شد، به همین دلیل مردم در این محل به عنوان مکانی مقدس، به عبادت می پرداختند تا اینکه در قرن 17 عبادتگاه یا معبدی زرتشتی که امروزه از آن به عنوان آتشگاه یاد می شود، ساخته شد.
در سفر به باکو اکثر گردشگران از این مکان جالب دیدن می کنند. بر اساس منابع تاریخی، قدمت این آتشکده بیشتر از "معبد آتش هند" است و سال ها پیش از آن ساخته شده است. علاوه بر این آتش طبیعی، یانار داغ نیز که از دیگر جاهای دیدنی باکو است نیز شعله های طبیعی دارد، به طوری که نام آذربایجان (به معنی سرزمین آتش) به دلیل همین شعله های طبیعی که در کشور وجود دارد، برای آن انتخاب شده است. بازدید از یانار بلاغ نیز می تواند برای گردشگران جالب باشد. در زمان حمله اعراب به ایران، صدماتی به ساختمان این عبادتگاه وارد آمد که بعدها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. پس از این اتفاق، اختلاف مبنی بر اینکه این مجموعه متعلق به زرتشتی هاست یا به هندوها تعلق دارد، به وجود آمد، زیرا گروهی از هندوها بر این عقیده بودند که آنجا محلّ عبادت آن ها است.
معماری آتشگاه باکو
ساختمان آتشگاه باکو به شکل یک 5 ضلعی است و دارای یک ورودی مرکزی می باشد؛ در بالای این ورودی، اتاقی به نام بالاخانه ساخته شده بود که به منظور پذیرایی مهمانان از آن استفاده می شد.یک ساختمان چهار گوش در حیاط مرکزی قرار دارد که گنبدی بر روی آن قرار گرفته و آتشی در زیر آن روشن است.در پیرامون حیاط نیز اتاق هایی قرار دارد که محل زندگی بزرگان دینی بوده است؛ امروزه این اتاق ها در حکم یک موزه که در آن تعدادی مجسمه نیز وجود دارد، محل بازدید عموم است.
به دلیل آنکه گردشگران زیادی از اینجا دیدن می کنند، امروزه آتشکده آتشگاه باکو دیگر از طریق لوله کشی گاز طبیعی روشن است. این عبادتگاه کهن، در سال 1998 در فهرست نامزدهای میراث جهانی یونسکو قرار داده شد.
ساعات بازدید و آدرس آتشگاه باکو
ساعت بازدید از این جاذبه توریستی هر روز 10 صبح تا 6 عصر می باشد.
آدرس: آذربایجان، 30 کیلومتری باکو، جنوب شرقی شبه جزیره آبشوران، محدوه شهر سوارخانی.
اگر به غیر از اماکن تاریخی دوستدار تفریحات آبی و مراکز خرید هستید سری به پارک آبی باکو و مراکز خرید باکو بزنید.
آخرین مقالات






نظرات کاربران
چقدر حیف که این شهر زیبا و تاریخی و حتی دارای منابع طبیعی گاز و نفت فراوان با وجود حاکمان بی لیاقت به راحتی از ایران جدا شدن .. اما این آتشگاه با این که خیلی قدمت بالایی ندارد حسابی معروف شده من قبلاً در موردش شنیده بودم فکر میکردم قدمت هزار ساله داشته باشه
چه جالب که آتشگاه باکو امروزه با لوله کشی گاز طبیعی روشن است
آتشگاه باکو از اون ساختمان های مرموز و قدیمیه که دوست دارم حتما یه سر بزنم کلا عبادت گاه ها یک حس خاصی دارن اگر قدیمی هم باشن مرموز میشن :D
از لحاظ بنا چیز خاصی نداره آتشگاه باکو ولی فضای خیلی خاصی داشت دلم میخواد دوباره برم و آرامششو تجربه کنم
دیگه این که زرتشت و آتش کنار هم میان، بر کسی پوشیده نیست. حالا هندوها چی کار دارن به آتشگاه باکو... خیلی خاص و زیباست. امیدوارم بشه از نزدیک هم ببینمش..
نمایش بیشتر